Weg van Verandering

Vrijdagavond 7 oktober 2022: klassieke muziek in de Bergsingelkerk te Rotterdam.

Het slotconcert van de productie Weg van Verandering vindt plaats in de fraaie Bergsingelkerk, Bergsingel 152, Rotterdam. Na succesvolle eerdere concerten in Vught en Den Haag, wordt dit modern-klassieke concert nog eenmaal uitgevoerd, inclusief een muzikale inleiding c.q. toelichting op het programma.

• Vrijdag 7 oktober 2022, 19:15 uur inleiding, 20:15 uur aanvang concert.
  • Modern-klassiek concert, met professionele musici.
  • Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 152, Rotterdam.
  • Met werken van: Bach, Dvořák, Grieg, Debussy, Stravinsky, Britten en Bonke.
  • Uitvoerenden: strijkkwartet Amici della Musica en pianist Ad Broeksteeg.
  • Gratis toegang (met vrije gift na afloop van het concert)

Toelichting

Onder de titel ‘Weg van verandering’ omvat de productie werken van componisten uit verschillende perioden, omlijst door de ‘grondlegger’ van de klassieke muziek: Johann Sebastian Bach. De muzikale weg van verandering in de loop der tijd wordt verklankt, met bijzondere aandacht voor composities uit de periode eind 19e eeuw tot heden. Bovendien is een tweetal stukken voor het eerst ten gehore worden gebracht in deze productie. Een daarvan is het strijkkwartet Rising Awareness, gebaseerd op de klimaatproblematiek en de daarmee gepaard gaande noodzaak van maatschappelijke verandering.

Coronaproof

Tijdens de concerten worden de dan eventueel bestaande corona-richtlijnen van de Rijksoverheid gehanteerd.