Weg van Verandering

Vrijdagavond 7 oktober 2022: modern-klassieke muziek in de Bergsingelkerk te Rotterdam.

Het slotconcert van de productie Weg van Verandering vindt plaats in de fraaie Bergsingelkerk, Bergsingel 152, Rotterdam. Na succesvolle eerdere concerten in Vught en Den Haag, wordt dit bijzondere concert nog eenmaal uitgevoerd, inclusief een muzikale inleiding c.q. toelichting op het programma.

Informatie

• Vrijdag 7 oktober 2022, 19:30 uur inleiding met live gespeelde details uit het programma, 20:15 uur aanvang concert.
  • Modern-klassiek concert, met professionele musici.
  • Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 152, Rotterdam.
  • Uitvoerenden: strijkkwartet Amici della Musica en pianist Ad Broeksteeg.
  • Gratis toegang (met vrije gift na afloop van het concert)

AMICI DELLA MUSICA (strijkkwartet)

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Kunst der Fuge, Contrapuncti 1 en 3
Benno Bonke (*1951): Change of Subject (première bij deze productie)
Benjamin Britten (1913-1976) Rhapsody

AD BROEKSTEEG (piano)

Edvard Grieg (1843-1907) uit Lyrische Stücke: Book 5, Opus 54; 3—March of the dwarfs, Book 4, Opus 47; 7—Elegy
Antonín Dvořák (1841-1904): Humoresque No. 7
Igor Stravinsky (1882-1971): slotdelen uit L’Oiseau de Feu (De Vuurvogel)

AD BROEKSTEEG

Benno Bonke: Steps Ahead (6-delige pianocyclus)
Claude Debussy (1862-1918): Deux Arabesques, Nrs. 1 en 2

AMICI DELLA MUSICA

Benno Bonke: Rising Awareness (première bij deze productie)

Johann Sebastian Bach: Kunst der Fuge, Contrapuncti 2 en 4

Toelichting

Onder de titel ‘Weg van Verandering’ omvat de productie werken van componisten uit verschillende perioden, omlijst door de ‘grondlegger’ van de klassieke muziek: Johann Sebastian Bach. De muzikale weg van verandering in de loop der tijd wordt in de diverse onderdelen verklankt, met bijzondere aandacht voor composities uit de periode eind 19e eeuw tot heden. Bovendien is een tweetal stukken voor het eerst ten gehore gebracht in deze productie. Een daarvan is het strijkkwartet Rising Awareness, gebaseerd op de klimaatproblematiek en de daarmee gepaard gaande noodzaak van maatschappelijke verandering.

Coronaproof

Tijdens het concert worden de dan eventueel bestaande corona-richtlijnen van de Rijksoverheid gehanteerd.